BEP kimleri kapsar?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP), özel gereksinimli öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının en yüksek standartta karşılanmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Önce çocuklar; duygusal, zihinsel, sosyal ve akademik alanlarda neler yapabileceklerini dikkate alır.
BEP içinde neler var?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) içeriğinde neler yer almaktadır? Uzun vadeli hedeflere ulaşmak için kısa vadeli hedeflere ihtiyaç vardır Makale…
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı kimler tarafından hazırlanır?
IEP hazırlama, uygulama ve değerlendirme süreci IEP ekibi tarafından yürütülür. IEP ekibi okul müdürü veya müdür yardımcısı, özel eğitim öğretmeni, rehberlik danışmanı, sınıf öğretmeni, aile ve gerekli görüldüğünde çocuğun eğitimi ve gelişiminden sorumlu uzmanlardan oluşmalıdır.
BEP toplantısına kimler katılabilir?
BEP Gelişim Birimi’nin çalışma prosedürleri ve politikaları okul yönetimi tarafından belirlenir. Rehberlik danışmanlarının/psikolojik danışmanların IEP sürecindeki rolleri nelerdir? Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’ne (2018) göre, rehberlik danışmanları/psikolojik danışmanlar IEP Gelişim Birimi toplantılarına üye olarak katılırlar.
BEP de kimler var?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi, müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında yürütülür. Birimin oluşumu a) Rehber öğretmen, b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) Öğrencinin dersini veren branş öğretmenleri, d) Öğrencinin velisi, d) Öğrencinin kendisidir.
BEP kimde kalır?
IEP dosyasını kim tutar? IEP dosyası, IEP geliştirme birimini yöneten kişide (müdür veya müdür yardımcısı), sınıf öğretmeninde veya rehberlik danışmanında kalır.
BEP kaç yaş aralığı?
Özel eğitim gereksinimi olduğu belirlenen 37-72 aylık çocuklar için okul öncesi eğitim zorunludur ve kapsayıcı uygulamalara dayalı destek eğitim planları çerçevesinde devam eder.
BEP kaç bölümden oluşur?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) süreci 7 aşamadan oluşur: Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlama ekibinin oluşturulması (BEP Geliştirme Birimi) Çocuğun eğitim düzeyinin belirlenmesi Uzun vadeli ve kısa vadeli hedeflerin belirlenmesi.
Bepli öğrenci ne demek?
Madde 62 – Özel eğitime gereksinim duyan birey için geliştirilen ve ailenin onayladığı bireysel eğitim programı; bireyin, ailenin ve öğretmenin gereksinimleri doğrultusunda hazırlanan ve bireyin hedeflediği amaçlara yönelik destekleyici eğitim hizmetlerini içeren özel eğitim programıdır.
Rehber öğretmen BEP hazırlar mı?
BEP Geliştirme Birimi, okul müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısı başkanlığında; meslek danışmanı, öğrencinin sınıf öğretmeni, öğrencinin dersini veren branş öğretmenleri, öğrencinin velisi ve öğrenciden oluşur.
BEP dosyası kimde bulunur?
BİR IEP DOSYASI ÖRNEĞİ ✓ IEP Ekip Lideri ve sınıf/sınıf rehberlik danışmanı, IEP dosyasının tutulmasından sorumludur. Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı formunu hazırlamak için öğretmenlerle birlikte çalışırlar.
BEP dosyasını kim tutar?
*IEP Ekip Lideri ve Sınıf/Lisansüstü Danışman, IEP dosyasının tutulmasından sorumludur. *Öğrencinin dersini veren tüm öğretmenler, kendi uzmanlık alanları (dersleri) ile ilgili çalışma sağlamalıdır.
BEP Birimi kaç kişiden oluşur?
Bu birim, müdür veya görevlendireceği müdür yardımcısının başkanlığında; gezici özel eğitim öğretmeni, sınıf öğretmeni, okul rehber öğretmeni, gerektiğinde branş öğretmenleri, öğrencinin kendisi ve ailesi ile birim (ekip) üyelerinden oluşur.
BEP yılda kaç kere toplanır?
BEP, BEP Geliştirme Birimi tarafından oluşturulur. IEP Geliştirme Birimi, öğrencinin dersine katılan tüm öğretmenlerden, rehberlik danışmanından (varsa) ve öğrencinin velilerinden oluşur ve müdür veya müdür yardımcısı başkanlığında toplanır. BEP Geliştirme Birimi yılda en az üç kez toplanmalıdır.
BEP planı kimlerin imzası olur?
Tanılama sürecinde; sınıf öğretmeni, psikolojik danışman, okul müdürü, veliler ve öğrenciler birlikte çalışır.
BEP raporu kimlere verilir?
Özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarının ele alınması, eğitim ve öğretim sürecinden en verimli şekilde yararlanmalarını sağlar. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına göre, özel eğitim gereksinimi olan tüm öğrenciler için bir Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) oluşturulması yasal bir zorunluluktur.
Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?
Türkçe ve matematik gibi hiyerarşik derslerde uzun vadeli bir hedef ve bu hedef için kısa vadeli hedefler olmalıdır. Öğrencinin aldığı her ders için bir Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) oluşturulur.
BEP kaç yaş aralığı?
Özel eğitim gereksinimi olduğu belirlenen 37-72 aylık çocuklar için okul öncesi eğitim zorunludur ve kapsayıcı uygulamalara dayalı destek eğitim planları çerçevesinde devam eder.
BEP yasal bir zorunluluk mu?
BEP aynı zamanda yasal bir gerekliliktir. 2000 yılında Özel Eğitim Tüzüğü’nün kabul edilmesiyle, ülkemizde özel gereksinimli her çocuk için bir Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) oluşturulması yasal bir gereklilik olarak kabul edildi.
Tavsiyeli Bağlantılar: Makamı Ilahi Ne Demek