İçeriğe geç

Algia Nedir

Plegia nedir?

Hemipleji, “hemi” ve “plegia” kelimelerinden oluşan tıbbi bir terimdir. Antik Yunancada “hemi” yarım, “plegia” ise felç anlamına gelir. Fizyoterapi ve rehabilitasyon kliniklerinde, çeşitli hastalıklar nedeniyle vücudunun bir tarafında felç gelişen hastalar hemipleji tanısıyla tedavi edilir.

Lysis nedir tıpta?

Lizis kelimesi, İngilizce karşılığı “lizis” olan ve “çürüme” veya “hücre çözünmesi” anlamına gelen biyolojik bir terimdir. Lizis, hücre duvarının veya zarının parçalanmasıyla hücrenin parçalanmasıdır.

Tomi nedir tıpta?

-tomy, -tomi: kesmek. Throcotomi: göğüs duvarını kesmek. -tripsy, -tripsy: ezmek. Litotripsi- Litotripsi: iç organlardaki taşı parçalamak.

Malaise nedir tıpta?

Malaise: Bilmeniz gereken her şey. Malaise, genellikle huzursuzluk veya enerji eksikliği hissi olarak tanımlanan öznel bir rahatsızlık hissidir. Kendi başına bir hastalık değil, birçok farklı hastalığa eşlik edebilen bir semptomdur.

Paraliz nedir tip?

Felç, duyu kaybıyla ilerleyen ve kas fonksiyonunun azalması veya kaybolmasıyla sonuçlanan bir durumdur. Felç durumunda, hasta motor fonksiyonlarında bozulma veya kayıp ve/veya duyusal bozukluklar yaşar. İstatistiksel olarak, en yaygın felç tek taraflı felçtir. Vücudunuzun sağ veya sol tarafını tutarsınız.

Parezi nedir tıpta?

Felç (parezi, pleji), vücudun bir tarafında veya yüz, kol veya bacak gibi bir bölümünde meydana gelen güç kaybıdır. Felçten bahsedebilmek için motor performans kaybı olması gerekir. Bu nedenle yorgunlukla karıştırılmamalıdır.

Lysis ne işe yarar?

Lizis solüsyonu, DNA ekstraksiyonunda hücre zarlarını ve nükleer zarfları lize etmek ve DNA da dahil olmak üzere hücre içeriklerini serbest bırakmak için kullanılır.24 Nisan 2022Lizis solüsyonu, DNA ekstraksiyonunda hücre zarlarını ve nükleer zarfları lize etmek ve DNA da dahil olmak üzere hücre içeriklerini serbest bırakmak için kullanılır.

Centesis ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: Centesis.

Skop nedir tıpta?

İnce bağırsağın kontrast madde verilerek incelenmesi (ince bağırsak radyografisi) veya hastanın yuttuğu bir tüp aracılığıyla hava ve kontrast madde verilmesi (enterokliz) yoluyla yapılır.

Nativ nedir tıpta?

Doğal hazırlık muayenesi, doğrudan klinik tanımlama Vücut sıvıları ve salgıları gibi materyallerin doğrudan slaytlar ve kapak camları arasında mikroskobik olarak incelenmesidir. Bu yöntem epitel hücreleri, lökositler, eritrositleri, maya hücrelerini ve bazı parazitleri doğrudan incelemek için kullanılabilir.

Tachy nedir tıpta?

Taşikardi, hızlı kalp atışı olarak da bilinir, kardiyolojide nispeten yaygın bir hastalık grubudur. Hızlı kalp atışı olarak kendini gösteren taşikardinin genellikle patolojik bir nedeni olmasa da, nadir durumlarda yaşamı tehdit eden ritim bozukluklarının bir sonucu olarak da ortaya çıkabilir.

Penia nedir tıpta?

Sarkopeni, Yunanca “sarx (kas)” ve “penia (kayıp)” kelimelerinden oluşur. İlk olarak 1988’de Rosenberg tarafından ilerleyici kas kaybı olarak tanımlanmıştır.

Genesis ne demek tıpta?

Patogenez, bir hastalığın başlangıcı ve gelişimi sırasında organizmada meydana gelen değişiklikler kümesidir. Hastalık anlamına gelen patho ve gelişme/oluşum anlamına gelen genesis kelimelerinin birleşimidir.

Bilateral nedir tıpta?

İKİLİ: Her iki tarafa ait olan, her iki tarafta bulunan.

Malazi ne demek tıp?

Malazi (Yunanca: malakos) yumuşaklık anlamına gelir. Trakeobronşiyal ağaç, solunumun farklı evrelerinde basınç değişikliklerine maruz kaldığında lümen boyutunu değiştiren dinamik bir kanaldır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kısaboylu Escort